Deniz Yavuz’dan ‘2023, TÜRKİYE SİNEMASI VİZYON RAPORU’

Antrakt’ın önceleri haftalık olarak yayımlanan Sinema Gazetesi aracılığıyla, günümüzde de dijital olarak, 1990 yılından bugüne dek her hafta, aralıksız olarak ilgilileri ve sinema piyasasıyla paylaştığı gişe raporlarının bir yenisi, bu kez 2023 yılını kapsayan geniş raporu, sinema profesyonelleri ve ülke sinemasının girişimcileri ile araştırmacılar için derlendi. 50 sayfa, 10.947 sözcük, 24 grafik ve 27 adet tablo eşliğinde‘2023, Türkiye sinemasının vizyon raporu’ adlı bu çalışma sinema araştırmacısı, gazeteci – yazar Deniz Yavuz tarafından tamamlandı. Antrakt, 34 yıldır belirli periyotlarda kapsamlı gişe raporlaranısinema piyasasının gelişimi ve tutarlı kaydı adına gerçekleştiriyor.
İngilizce ve Türkçe olarak kaleme alınan raporun sirkülasyonunu kurumun resmi e-posta adresine yapılacak taleplerle sağlanıyor. (bilgi@antraktsinema.com adresinden talep edilebilir ve bilgi alınabilir.) Çalışma telif bedeli karşılığında, isme ya da kuruluşa özel olarak hazırlanmış PDF nüsha olarak iletiliyor. Bu tür çalışmaların desteklenmesi gerektiği düşünülerek raporlardan elde edilecek gelirin bir kısmının; 2024’ün ilk günlerinde resmi olarak kuruluşu yapılan ‘Sinema Araştırmaları Merkezi – SİAMER’e bağış olarak bırakılacağı da Antrakt tarafından açıklandı.
Raporda neler var:
Aramızdan ayrılanlar / Yıllık hasılat, bilet toplamı, artış düşüş oranları, ‘per capita’ / Yıllık film sayıları yerli yabancı, artış oranları, vizyon harici filmler / En çok bilet satışı gerçekleştirenler / Son on yılda beş yüz binlik satışı geçen film sayıları / Yakın tarihin ‘en çok’ları /Periyotlara göre bilet satış adetleri ay hafta gün, haftalık puzzle’lar / Bilet fiyatı ortalaması, yabancı ülkeler karşılaştırma /Yabancı ülkelerdeki TR. filmleri / Yabancı ülkelerdeki toplam sayılar hasılat ve bilet, top 10 / Yeni yıla başlangıç karşılaştırmaları / Sinema sayıları, lokasyon, perde, koltuk sayıları / Bölge kırılımlarına göre ve illere – ilçelere göre bilet satışları / Tarzlarına göre bilet satış adet ve yüzdeleri /Ülkelerine göre film satış adet ve yüzdeleri / Yaş sınırlandırlamalarına göre satışlar / DUB, 3D, IMAX ve MPAA’lar / Dağıtımcılar, ithalatçılar /Korku filmleri 2023 ve genel / Farklı başlıklar ve 2023 hakimiyetleri
 
 
Rapordan:
“Türkiye’deki 922 ilçenin 236’sında günümüzde film gösterimi yapılıyor. 81 ilin tamamında ise en az bir tane sinema kompleksi mevcut. Daha önce de belirttiğimiz üzere günümüzde ‘filmleri ücra topraklara götürmek’ olarak yüzleşilen dert, yerini ‘filmlere insan getirmek sorunu’na dönüşmüş durumda. Daha net söylemek gerekirse, bugün için köylere, mahallelere gezici perdelerle ya da portatif salonlar eşliğinde, tırlarla film götürmek yerine birbirinden önemli kültür salonlarına, oralarda gerçekleştirilen nitelikli gösterilere insanları taşımayı denemeli, sadece filmleri izlemeyi değil, sinemaya gitme kültürünü de yaygınlaştırmaya çalışmalıyız.”
 
“ 2023 yılında 85 milyonu aşan Türkiye nüfusuna göre sinemaya gitme oranı 0,36 oldu. Bu oran yıllık bilet satışı, nüfusunun üzerinde olan ülkelerde pandemi sonrasında da hiç 1,1 oranının altına düşmezken bütün dünyada ‘per capita’ olarak bilinen ölçü 2022’de de Türkiye için 0,42’ydi. ”
 
 
“2023’te yıllık 550 bin satış bandını aşan on il toplam senelik satışın %68’ini oluşturdu. Bu on ilde toplamda 21,1 milyon adet bilet satışı gerçekleşirken, diğer illerin toplamı 10,2’de kaldı. Aynı toplam 2022’de 22,4 milyona 13,8’di. %68’lik satış dilimini oluşturan on ilden Bursa ve Mersin yıl geçişindeki en sert düşüşü, %16’yla yaşayan iller oldular. İzmir iki yıllık dilimde sinema seyircisinin sayısını sabit tutarken Eskişehir ise 2023’te bilet satışını %1 oranında geliştirdi.”
 
 
“2023’ün sinema vizyonu takvim yılında 362 adet yerli ve yabancı menşeili sinema filmi gösterime girdi. Bu filmlerin 144 adedi Türkiye yapımlarından oluştu. Vizyona çıkan bu Türkiye yapımlarının yanı sıra eser işletme belgesi alıp 2023’te sinema gösterimi için perdeyi tercih etmeyen 58 film daha yapıldı. Bu filmlerden 15’i belgesel tarzındaydı. Herbiri otuz dakikadan uzun süreye sahip olan bu vizyon dışında kalan yapımların toplam süresi 5.305 dakika olarak hesaplandı.”
Deniz Yavuz’dan ‘2023 TÜRKİYE SİNEMASI VİZYON RAPORU’
(bilgi@antraktsinema.com adresinden talep edilebilir ve bilgi alınabilir.)
 
Deniz Yavuz
 
 
Yazar hakkında:
Deniz Yavuz
3 temmuzda, İstanbul’un Ortaköy semtinde doğdu. 2014 yılından bu yana yaşamını Muğla’nın Bodrum ilçesinde sürdürüyor. 1989 yılında Etiler Özel İdeal İlkokulu’nu bitirdi. 1990 yılında Zonguldak Atatürk Lisesi’nde 1991 yılında aynı şehirde Fener Lisesi’nde orta birinci sınıfa gitti. Orta iki ve üçüncü sınıfı İstanbul Bostancı Orta Okulu’nda tamamladı.Lise öğrenimi için Tarabya Cent Koleji’ne geçti. Lise hazırlık ve birinci sınıfı burada tamamladı. Lise ikinci ve üçüncü sınıfı Tarabya Yeni Yıldız Koleji’nde okudu ve 1996 yılında bu okuldan mezun oldu. 1994 yılında babasının çıkardığı Antrakt Sinema Gazetesi’nin künyesine idareci göreviyle girerek sinema alanındaki çalışmalarına başladı.
 
1997 yılında yetenek sınavı ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Tv bölümüne girdi. Bu bölümde Zafer Doğan, Selahattin Yıldız, Ömer Saydam Uysal, Alim Şerif Onaran, Semir Aslanyürek, Bülent Vardar, Bülent Erçetin, Sabri Özaydın ve 
Onur Eroğlu’ndan sinema eğitimi aldı. 
 
Sinema yıllıkları ve kitapları yayımladı. Türkiye’de ilk kez sinema alanında düzenlenen akademisyenler toplantısını gerçekleştirdi. (2004) Festivallerde danışmanlık ve jüri üyeliği görevlerinde bulundu. 1999 yılında Rahmi Çakmak’la 50 günde, 20 bin km yol gidip, 12 bin kare fotoğraf çekerek ülkenin bütün illerinde hizmetini sürdüren sinema salonlarını arşivledi. Yurt içi ve yurt dışı film festivallerinde danışman ve jüri olarak görev aldı. Yönetmen olarak kısa filmler çekti. (‘Hayat Fani’-1998-7’, ‘Kefen’-1998-5’, ‘Şah’-1988-3’, ‘Çavuşu Kurtarmak’-1999-8’, ‘Üçleme’-1999-7’) Kısa film ve sinema filmi senaryosu yarışmaları düzenledi. (Sinema filmi senaryo yarışmaları: 1997, 1999, 2002, 2012, Kısa film senaryo yarışmaları: 2001, 2004, 2007) 
 
Türkiye’deki sinema seyirci sayıları ve gişe hasılatları üzerine yaptığı çalışmalar yurt içinde ve yurt dışında kaynak olarak kabul edildi. Türkiye sinemalarında ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşan Antrakt Sinema Gazetesi’ni (899 hafta/sayı) ve aylık
Antrakt Sinema Dergisi’ni (80 ay/sayı) 1997 – 2012 yılları arasında yayımladı. Babası 
Saim Yavuz ve onun ortakları Turgut Yasalar ve Hüseyin Kuzu’dan aldığı, zamanla ansiklopedileşen, öncü yayımlar Antrakt Sinema Gazetesi ve Antrakt Sinema Dergisi bünyesinde Türkiye sinema yayımcılığında bir çok ilke imza attı. Film künyeleri ve vizyon verileriyle, filmlerin gişe bilgilerini bugün de dijital arşivleme yöntemiyle aralıksız olarak muhafaza etmektedir. ‘Türkiye Sinemasının 22 Yılı’ isimli bir araştırma kitabı yazdı. 2000’li Yıllar Türkiye Sineması isimli kitabı hazırladı. 30.08.2002 tarihinde ‘Jeepers Creepers’ isimli yabancı filmin Türkiye sinemalarına dağıtımını gerçekleştirdi.
 
1996 – 2016 yılları arasında SİYAD – Sinema Yazarları Derneği’nin genel sekreterlik görevini aralıksız olarak yaptı. Bu 21 yıllık dönemde SİYAD’ın gelenekselleşen ödül törenlerinin yaratıcı yönetmenliğini Atilla Dorsay’la birlikte üstlendi. Atilla Dorsay, Mehmet Açar, Murat Özer, Tunca Arslan, Melis Behlil ve Alin Taşçıyan’ın başkanlıklarında yönetim kurullarında yer aldı. 
 
2002 yılında kültür, sanat, turizm ve eğlence alanında faliyet gösteren Bebek isimli limited şirketi kurdu ve 2011 yılında şirketin ilk film yapımı olan ‘1980’li Yıllarda Sinemamızda “Kadınlar”’ adlı belgeseli yaptı. Şirketi ile resmi yayıncı sertifikası ve film yapımcı belgesi aldı. 
 
Uluslararası veri değerlendirme ve araştırma kuruluşu Comscore’u (Rentrak – International Box Office Essentials) Türkiye sinema sektörüne kazandırdı ve 2012 yılından beri bu kurumun Türkiye temsilciliği ve genel müdürlüğünü yürütüyor. Türkiye sinema sektörünün gişe verilerini arşivleyerek sektör içine raporlayan tek bağımsız ve resmi kurum Antrakt’ın genel yönetmenlik görevini sürdürmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında kurduğu İstanbul Turizm Platform’u Kültür-Sanat Komisyonu üyesidir. Avrupa’da çalışmalarını sürdüren MediaSalles ve European Audiovisual Observatory’nin resmi üyesi olan Deniz Yavuz, Türkiye sinema verilerini bu platformlarda çalışmalarıyla temsil etmektedir.
 
Kendi şirketi bünyesinde festival, sinema proje – eğitimleri ve sinema filmi prodüksiyonları gerçekleştirmektedir. Antrakt’ın internet sitesine sinema yazıları yazar ve sinema piyasası alanında araştırmalar yayımlar. Babası Saim Yavuz’un sahibi olduğu Çorlu Leya Sineması (1996), Çanakkale Leya Sineması (1997) ve Levent Kültür Merkezi (1999)’nde görevli olarak çalıştı. Sinema alanındaki çalışmalarının yanı sıra yeme-içme ve eğlence sektöründe de çeşitli işletmeler açtı, çalıştırdı. Karaköy Lokantası (2000) ve ‘Dirty’ (2006) isimli gece kulübünün kurucusudur. Annesi Ayşe Sema’nın, döneminin öncü mekanlarından Zencefil (1992-1993), Safran (1994-1995-2004-2005) ve Kestane (1995-1999) gibi işletmelerde garsonluk, işletmecilik ve ortaklık görevlerinde bulundu. Profesyonel futbolcu ve satranç lisansları bulunan ve İngilizce bilen Deniz Yavuz’un iki oğlu var.
 
• Türk Filmleri Sözlüğü 1997-2002 4. Cilt / ‘Yayıma hazırlayan’ (Agah Özgüç’ün)
• 1997-2012 Antrakt Sinema Gazetesi (780 sayı) / ‘Yayımcı – Genel yönetmen’ (Özgür Şeyben’le’)
• 1997-2010 Antrakt Sinema Gazetesi (12 sayı) / ‘Yayımcı – Genel yönetmen’ (Burçak Evren’le)
• Analysis of the Turkish Film Industry- Berlinale – 2001 / ‘Editör’ (Kadri Yurdatap’la)
• Analysis of the Turkish Film Industry- Berlinale – 2002 / ‘Editör’ (Kadri Yurdatap’la)
• Türk Sinemasının Doğum Günü – 2003 / ‘Yayıma hazırlayan’ (Burçak Evren’in)
• 1. Bursa İpekyolu Film Festivali – 2006 / Festival Danışmanı
• 2. Bursa İpekyolu Film Festivali – 2007 / Festival Danışmanı 
• Turkish Films in Berlin – 2008 / ‘Editör’ (Kadri Yurdatap’la)
• 1980’li Yıllarda Sinemamızda “Kadınlar” – 2011 / Yapımcı (İlhami Algör’ün)
• Darbeli Düşler: 80’lı Yıllar Türkiye Sineması – 2011 / Yayım yönetmeni (Özgür Şeyben’in)
• 48. Antalya Altın Portakal Film Festivali – 2011 / Festival Katalog Editörü
• 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali – 2012 / Festival Katalog Editörü
• HD Sinematografi – Haziran 2012 / ‘Yayın Koordinatörü’ (Sema Hürmüz Fener’in)
• Her Şeye Rağmen Ayakta: 90’lı Yıllar Türkiye Sineması – 2012 / Yayım yönetmeni (Şükran K. Esen’in)
• Türkiye Sinemasının 22 Yılı – 2012 / Yazar
• Yeni Bir Yüzyıla Merhaba: 2000’li yıllar Türkiye Sineması – 2012 / Editör
• 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali – 2013 / Festival Katalog Editörü (Melike Işık Durmaz’la)
• Turkey Filming Guide Book – 2014 / ‘Yayıma hazırlayan’
• 52. Antalya Altın Portakal Film Festivali – 2015 / Festival Katalog Editörü
• 52. Antalya Altın Portakal Film Festivali – 2015 / Festival Danışmanı 
• Türkiye Sinemasının Dijital Serüvenindeki Son Beş Yıl – Ekim 2016 / Yazar
• 53. Antalya Altın Portakal Film Festivali – 2016 / Festival Ulusal Danışmanı 
• Bahçeşehir Üniversitesi Yapımcılık Akademisi – 2018 / Eğitmen

’ Paranoid : Her Şey Sil Baştan’ Psikolojik Gerilim Filmi 19 Martta Gösterime giriyor

Paranoid

Yönetmenliğini, Doğuş Arslan’ın yaptığı, başrollerini, ünlü oyuncu Emre Tetikel ’in, Meryem Turan ile paylaştığı ‘’ Paranoid : Her Şey Sil Baştan’’, 19 Mart 2021’de, B Kare Film tarafından, gösterime giriyor.

Gerçek olayların ve karakterlerin anlatıldığı, Gerilim türündeki bu filmin her saniyesinde, akıl sağlığının ne kadar önemli olduğu vurgulanıyor.

Müziklerini Toprak Kardeşler’ in üstlendiği Senaryo, 2019 yılında, İstanbul’un ücra bir semtinde bulunan sanatoryumda yaşanan çok garip olaylar konu alıyor. Hikâye, Mitat ve Masal adında iki farklı karakterin, hayatlarının sanatoryumda kesişmesi üzerine ilerliyor.

2. ve 3. Serisinin hazırlığına şimdiden başlanan, gerçek olaylara dayanan bu filmde, anlatılan tüm garip olaylar, seyirciyi dehşete düşürecek sırlar barından bir öykü ile birleşiyor.

FRAGMAN: https://www.youtube.com/watch?v=8ln1NX9fA3s

 

Filmin Türü: Gerilim

Yönetmen: Doğuş Arslan

Oyuncular: Emre Tetikel, Meryem Turan, Emre Karaoğlu, Gülşen Sezen

Senaryo: Doğuş Arslan

Müzik: Toprak Kardeşler

Görüntü Yönetmeni: Vedat Karadeniz

Kurgu: Yalçın Kaya

Vizyon Tarihi: 19 Mart 2021

Süre: 110 dk

Türkiye Dağıtım: B Kare Film

Yapımcı: B Kare Film

Yapım Yılı: 2021

Ülke Türkiye

https://boxofficeturkiye.com/film/paranoid–2015403

 

Block Buster Kelimesinin Kökeni

Block Buster

Artık yaygın bir sinema terimi haline dönüşen ve Türkçeye “Gişe Kapatan” veya “Gişe Canavarı” şeklinde çevrildiğine sıklıkla rastladığımız İngilizce Block Buster kelimesi ilk kez 1942 yılında Bellingham Herald gazetesinde askeri bir terim olarak okuyucu karşısına çıkıyor.

İkinci dünya savaşının devam ettiği o yıllarda İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetlerince kullanılan tahrip gücü çok yüksek 2 tonluk büyük bombalara verilen bir isim. 

Nedense Hollywood sineması tarafından hemen benimsenmiş. Bu terim önceleri iyi gişe hasılatı yapan yaz filmleri için kullanılmış.

Steven Spielberg’in $100,000,000 gişe hasılatı yapan ve bir klasik haline dönüşen 1975 yapımı “Jaws” filminden sonra Block Buster genel bir sinema terimine dönüşmüş. Etkin bir pazarlama ağı ile sunulan büyük bütçeli ve büyük gişe hasılatlı filmleri tanımlamak için vaz geçilmez bir terim olmuştur.

Block Buster kelimesinin kullanımı 1980-1990 yıllarında karşımıza çıkan Video kaset döneminde de hız kesmeden devam etmiş.

Blockbuster ismi ile kurulan video şirketi Amerika’nın en büyük dağıtım ağı haline gelerek tüm evlere video kaset taşımıştır.

Günümüzde beyaz perde gösteriminin yanısıra (VOD) “Video On Demand – Talebe Bağlı Video” sistemi ile Netflix, Amazon, Hulu gibi video yayım şirketleri de büyük bütçeli, bol starlı, yaygın bir pazarlama ağı ile tüm dünyaya sunulan filmler için aynı terimi kullanmaya devam ediyorlar. .

Sinema Salonu Abonelik Sisteminin “MoviePass” Özelinde Geleceği

Sinema Salonu Abonelik Sistemi

Bir süre önce ana hissedarları ‘Helios and Matheos Analytcs’ firması olan ve Amerikada 2011 yılında kurulan en popüler abone esaslı Sinema Salonu bileti sağlayıcısı MoviePass hakkında skandal sayılabilecek bir haber patlamıştı.

İddiaya göre şirket üyelerinin kişisel ve kredi kartı bilgilerini çaldırmıştı.

Böylece tüm saygınlığını yitirmiş ve yeni üye kabul etmeyerek, ana sayfasında “büyük değişikliklerin yolda olduğu” duyurusunu yapmıştı.

Fakat ne yazık ki ülkemizdeki “Sinemia”nın ABD’deki rakibi Sinema Salonu abonelik girişimi MoviePass, ana şirketi “Helios and Matheson” tarafından hazırlanan bir basın bülteni ile 14 Eylül’de kapacanacağını duyurdu.

Duyuruda MoviePass ‘in sermayesini yeniden düzenleme  çabalarının bugüne kadar başarılı olamadığını dile getiren şirket, MoviePass için fon aramaya devam edeceklerini de belirtti.

Sinema Salonu Abonelik Sisteminin Öncüsü “MoviePas” bir dönemin en parlak girişimlerinden biri olarak kabul görüyordu.

Şu günlerde yaşadığı sıkıntılı durumun ana sebeplerinden biri de ABD’de ortalama sinema bileti fiyatlarının yükselmiş olması. Böylece MoviePass’ ın sunduğu (9.99 $/ay bedele sınırsız sayıda bilet) servisi karşılamak imkansız hale gelmiş durumda.

‘National Association of Theater Owners – Ulusal Sinema Salonu Sahipleri Derneği’ne göre Amerika Birleşik Devletlerinde 2018 – 2019 sezonları ortalama sinema bileti fiyatı 9.11 $. Bu fiyat daha ziyade şehir merkezlerinde yer alan sinema salonlarında geçerli. Ulaşım maliyeti de hesaba katıldığında bir çok ailenin neden evlerinde oturup televizyondan Netflix gösterilerini tercih ettiklerini anlamak kolay olsa gerek.

Her ne kadar sinema izleyicisi için çok cazip olsa da, ayda 10 $ fiyatla sınırsız sayıda sinema bileti sunmak var olan bilet fiyatları hesaba katıldığında devam edemeyecek bir opsiyon. İşin ironik tarafı bu cazip fiyatın bile düzenli olarak sinemaya giden bir kitle oluşturamamış olması.

Günümüzün çeşitliliği sürekli artan eğlence olanaklarının rekabeti karşısında sinema salonlarına giden izleyici sayısı düzenli azalıyor.

Bu durum Sinema salonu işleticilerini zaten bir takım önlemler almaya zorlamıştı. Salonların konforunu arttırmak, ses kalitesini yükseltmek, yeme-içme olanakları sunmak vs gibi.

Bu bağlamda MoviePass ilk ortaya çıktığında bir kurtarıcı gibi karşılandı.  Ayda yaklaşık on dolara limitsiz sinema bileti opsiyonu ile 20 000 üye sayısından başlayarak üç milyon üye sayısına ulaştı.

Bu izleyiciler daha önceki alışkanlıklarının dışındaki saatlerde ve sıklıkta sinema salonu’na gittiler ve büyük stüdyoların ‘Blockbuster – Gişe Kapatan’ filmlerinin ilk hafta gösterimlerini tercih ettiler. MoviePass izleyicileri arasında 2018’de THR (The Hollywood Reporter) tarafından yapılan bır araştırma altı aylık zaman periyotunda üyelerin, üye olmayanlardan altı adet fazla film izlediklerini göstermiş. Ayrıca ‘Rotten Tomatoes’ sitesinin sıralamasında düşük skorlu filmleri ve ‘Blockbuster’ filmlerin dışında ilginç filmleri, bağımsız filmleri izlemeyi tercih ediyorlarmış.

Böylece genel olarak “MoviePass” üyelerinin daha maceracı bir yapıda olduğu söylenebilir.

Bu izleyiciler olanak sağlandığında büyük stüdyo yapımlarının konfor zonun’dan çıkarak daha yeni ve ilginç yapımların peşinde koşabilirler. Fakat bilet fiyatları yüksek olduğu için sinema seyircisi bilinmedik bir filmi izlemek riskini göze alamıyor. Bilindik popüler tarz filmleri izlemeyi ister istemez tercih ediyor..

Bağımsız filmlerin bu ikilemine değişken bilet fiyatları veya değişik tarz bilet aboneliği servisleri çözüm getirebilir. Bir roket hızıyla yükselen MoviePass eninde sonunda ölüme mahkum olsa bile farklı modeller uygulayabilen sinema salonu abonman servislerinin yaşayacağını söylemek geçersiz bir öngörü değildir. Örneğin “AMC’s Stubs A-List” programı 900 bin abone sayısına, “Cinemark Movie Club”  ise  800 bin abone sayısına ulaşmış durumdalar. Bunların yanısıra bazı büyük sinema salonu zincirleri de kendi özel abonelik servislerini oluşturarak oyuna katılıyorlar.

Abonelik servisi diğer bir çok ticari alanda başarıyla uygulanan, tüketicinin de aşina olduğu bir yöntem.

Bu yöntemin sinema endüstrisine katkı yapmaya devam edeceği de kesin. Önemli olan MoviePass’ ın yaptığı hatalardan ders çıkararak sistemi akıllıca uygulamak.

Şeffaflık, iyi müşteri ilişkileri, güvenlik izleyicinin beklentisini kestirmek, akıllı fiyat stratejisi vs gibi unsurlar dikkate alınarak uygun ve rekabet gücü yüksek bir iş modeli yaratılabilir..

Kaynak:

www.moviepass.com

www.webrazzi.com

www.cnn.com

.

RSS
Follow by Email